Τα “κέρατα ” και το “κολοκύθι”

 

 

 

Χαίρεται
SMS  Για την ‘έξοδο από την καραντίνα , το alert απο το 112 της “πολιτικής προστασίας “αλλά και η χρήση της τεχνολογίας, κοινωνικά δίκτυα,διαδίκτυο ,τηλεόραση ,κινητό ,πόσο αθώα είναι ;
Πίστη είναι να δέχεσαι κάποια πράγματα ,βλέποντας το αποτέλεσμα και τις ενέργειες και να δέχεσαι ότι κάτι “αόρατο ” υπάρχει πίσω από όλα αυτά .Έτσι μόνο θα αρχίσουμε την αναζήτηση της αλήθειας .
Ένας κόκκος στο σύμπαν 
Όταν καταλάβουμε ότι είμαστε όπως ένας κόκκος άμμου στην ακροθαλασσιά και τίποτα παραπάνω ,το κατανοήσουμε είναι η “ταπεινοφροσύνη” ,τότε υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε και τα “πνευματικά” νοήματα  και αυτό το ανώτερο που μας δημιούργησε να “επικοινωνησει ” . μαζί μας .
Το είπε και η ΥπερΑγία Θεοτόκος
«ὅτι ἐπέβλεψεν ἐπὶ τὴν ταπείνωσιν τῆς δούλης αὐτοῦ».
 
Η ταπεινοφροσύνη μας ,από τον Θεό εκτιμάται και μας δίδει την αρετή ταπείνωσης ,μόνο έτσι μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας ,να μας “φωτίσει ” και να αποφύγουμε τις μεθοδίες του Σατανά
Είναι στο χέρι μας να καταλάβουμε ,ότι υπάρχει  ο διάβολος  ως “εργαλείο” παιδαγωγίας μας ,ως “μαντρόσκυλο ” για τους άτακτους και αμετανόητους ,που στο τέλος θα πάρει μαζί του..
Άγιος Παΐσιος: “Τα πάντα θα ελέγχονται από το Θηρίο στις Βρυξέλλες”
Ο  διάβολος έχει αδυναμίες . 
δεν είναι “πανταχού παρών ” ούτε ελέγχει  τις σκέψεις μας ,δεν μπορεί καν να δει το “πονηρό” πνεύμα τις σκέψεις μας ,αλλά ούτε και το μέλλον ,προσπαθεί να το “φτιάξει” ,να το “φανταστεί” όπως οι χαρτορίχτρες ,τα μέντιουμ και οι καφετζούδες ,που εμπνέονται απο “πονηρά ” πνεύματα  .
Ο Θεός είναι παντοδύναμος και πανταχού παρών 
Ενώ ο Θεός μας βλέπει ανά πάσα στιγμή ,γνωρίζει τα μέλλοντα ,είναι πανταχού παρών ,αλλά δεν επεμβαίνει στο αυτεξούσιο μας ,επεμβαίνει όμως  “σωτήρια ” όταν τον επικαλεστούμε και πολλές φορές ,δεν το καταλαβαίνουμε καν ,ότι σωθήκαμε χάρη στη “ενέργεια ” του ,απο ατύχημα ,από ασθένεια ,από απερισκεψία μας .
Ο Σατανάς προσπαθεί να καταλάβει …
Δεν ξέρει τι σκεφτόμαστε ,δεν είναι πανταχού παρών ,άρα πως θα έχει “εικόνα ” της συνολικής κατάστασης της ανθρωπότητας ;
Με την τεχνολογία ,την στατιστική και τα κοινωνικά δίκτυα 
 Με την τεχνολογία …με το “Θηρίο ” των Βρυξελλών ,συλλέγει ηλεκτρονικά στοιχεία και με “αλγορίθμους ”  έχει την εικόνα που θέλει .
Δεν σας κάνει εντύπωση ,πόσο γρήγορα αυτό το “αργοκίνητο” κράτος ,έθεσε κάποιες ηλεκτρονικές λειτουργίες σε εφαρμογή ,λες και ήταν έτοιμες από καιρό .
Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ,σε όλα τα ΜΜΕ μιλούν για  sms και αμελούν να αναφέρουν το χειρόγραφο σημείωμα ,ενώ υπάρχει και αυτή η δυνατότητα  .
Τα όργανα του ,οι άνθρωποι που εργάζονται για αυτόν ,ούτε καν το ξέρουν ότι στέκεται από πάνω τους και τους παρατηρεί ,την ώρα που νομίζουν ότι επιτελούν “έργο ” κάνουν το θέλημα του .
Σκοπός είναι συλλογή πληροφοριών,απαραίτητων για την “κατάσταση” μας ,την “πνευματική ” μας υποδούλωση και απαραίτητα θέλει να γνωρίζει σε ποιο βαθμό βρίσκεται η “υποδούλωση μας..
 .
Τα κοινωνικά δίκτυα.   
Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πολλαπλό “πονηρό” σκοπό ,γράφουμε  τίς σκέψεις σας,ποιοι είμαστε  ,τις κινήσεις μας ,τις συνήθειες μας  ,μας φτιάχνει  το “προφίλ”
πετάμε  και δεχόμαστε ψεύτικη αγάπη,καρδούλες ,φιλάκια , που είναι φθόνος ,ενώ δεν ξέρουμε να αγαπάμε   και όλο και αρρωσταίνουμε “πνευματικά  όλο και περισσότερο ,γινόμαστε ευάλωτοι στην διαχείριση απο τον Σατανά ,
τελικά καταλήξαμε νήπια πνευματικά ,αδύναμοι ,ασθενής ,μας φόρεσε φίμωτρο και ” καπίστρι”  και τρομοκρατημένοι στον δρόμο βλέπουμε πάνω από το φίμωτρο ο ένας τον άλλον όπως στην κατοχή τους “καταδότες ”  ..
 
 
Το φρεράρ της αβύσσου και οι ακρίδες 
Όσοι φορούμε  “φίμωτρο”  έχουμε  πέσει θύματα των “ακρίδων ” της αποκάλυψης ,κάνουμε  υπακοή σε αυτές και είμαστε  ευχαριστημένοι  και καλά παιδιά ,αλλά σε λίγο θα αρχίσει ο βασανισμός μας  με “λογισμούς ” από τις ίδιες “ακρίδες ” δαιμόνια που μας υποδούλωσαν ..ο Σατανάς πρώτα σε υποδουλώνει στο θέλημα του και μετά σε καταστρέφει πνευματικά δηλαδή κατά κόσμον ψυχολογικά ..
Αποκ. 9,2           καὶ ἤνοιξε τὸ φρέαρ τῆς ἀβύσσου, καὶ ἀνέβη καπνὸς ἐκ τοῦ φρέατος ὡς καπνὸς καμίνου καιομένης, καὶ ἐσκοτίσθη ὁ ἥλιος καὶ ὁ ἀὴρ ἐκ τοῦ καπνοῦ τοῦ φρέατος
 
Αποκ. 9,3           καὶ ἐκ τοῦ καπνοῦ ἐξῆλθον ἀκρίδες εἰς τὴν γῆν, καὶ ἐδόθη αὐταῖς ἐξουσία ὡς ἔχουσιν ἐξουσίαν οἱ σκορπίοι τῆς γῆς·
Η μόνη λύση και όποιος θέλει ακούει..
 
Ας απομακρυνθούμε όσο μπορούμε από την “τεχνολογία ” τηρώντας τους νόμους ,κλείστε τα κοινωνικά δίκτυα ,όποιος θέλει πραγματικά θα σας καλέσει τηλεφωνικά ,την τηλεόραση  ελαττώστε την όσο μπορείτε ή κλείστε την .
«Γίνεσθαι φρόνιμοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως οι περιστερές»
«Να γίνετε επιφυλακτικοί σαν τα φίδια και αγνοί σαν περιστέρια».
Το φίδι φυλάγει τον εαυτό του, αλλά και καταστρέφει τους άλλου διαθέτοντας συνάμα ορμή και δύναμη και για άμυνα και για καταστροφή, ενώ το περιστέρι είναι και άκακο και ούτε παίρνει μέτρα προφύλαξης
Συμβουλεύει λοιπόν του μαθητές του ο Κύριος να μην προξενούν κακό σαν τα φίδια, ούτε όμως να μην φυλάγονται σαν τα περιστέρια, αλλά να συνδυάζουν με σύνεση την επιφυλακτικότητα με την ανεξικακία και να αντιστέκονται για τη διαφύλαξη και της ευσέβειας και της αρετής τους, και σ’ αυτούς που τους προσβάλλουν να φέρονται με τέτοια ανεξικακία, με αποτέλεσμα ακόμη και να προσεύχονται γι’ αυτούς με αυτόν τον τρόπο λοιπόν θα δημιουργηθεί φάρμακο για να ζήσουν, εκείνοι που θανατώθηκαν από το νοητό φίδι.
Ο Θεός και από αυτό όμως το “κακό” ,από αυτή την “παιδαγωγία ” καλό θα βγάλει ,θα έρθουμε σε μετάνοια πολλοί ..
Προσευχή 
παρατηρήστε γύρω σας τα “σημεία” που δείχνουν την δύναμη της προσευχής 
Να προσεύχεστε στην Υπεραγία Θεοτόκο ,στον Δεσπότη Χριστό ,να διαβάζετε τους Ψαλμούς του Δαυίδ και την Αγία Γραφή και ας μην καταλαβαίνεται τι γίνεται στο αόρατο πνευματικό πεδίο ,γίνετε “κάθαρση ” το πονηρό πνεύμα “καίγεται ” σιγά σιγά .
Όταν θα αρχίσετε ,την προσευχή και την μελέτη ,θα αρχίσουν θόρυβοι ,ενοχλήσεις καυγάδες ,χτυπήματα ,κρότοι ,γύρω σας ,έξω από το σπίτι ,μην πτοηθείτε ,θα είναι “σημείο” που επιτρέπει ο  Θεός για να καταλάβετε την δύναμη της προσευχής .
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας
Γ.Μ
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: