ΠΕΡΙ ΑΝΑΞΙΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ





Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες του κόσμου έχουν ταχθεί από τον Θεό. Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε άρχοντας ή βασιλεύς ή επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό:

Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας» .Είναι λοιπόν φανερό ότι οι μεν άρχοντες και οι βασιλείς πού είναι άξιοι αυτής της τιμής προχειρίζονται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό. Οι άλλοι πάλι πού είναι ανάξιοι προχειρίζονται κατά παραχώρηση ή και βούληση του Θεού σε ανάξιο λαό εξ' αιτίας αυτής της αναξιότητας των. Και άκουσε σχετικά μερικές διηγήσεις.
Όταν είχε γίνει βασιλεύς ό Φωκάς ό τύραννος και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολη, άγιος άνθρωπος, πού έχοντας πολλή παρρησία προς τον Θεό, σαν να δικαζόταν με τον Θεό και έλεγε με απλότητα: «Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;». Και τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, του ήλθε φωνή εκ Θεού πού έλεγε. Διότι δεν βρήκα άλλον χειρότερο».
Υπήρχε και κάποια άλλη πόλις στην περιοχή της Θηβαϊδος που ήταν γεμάτη παρανομία, της οποίας οι πολίτες διέπρατταν πολλά μιαρά και άτοπα πράγματα. Σ' αυτήν λοιπόν κάποιος άνθρωπος του ιπποδρόμου διεφθαρμένος στο έπαρκον απόκτησε ξαφνικά κάποια ψευδοκατάνυξι και πήγε και κουρεύτηκε μοναχός και ντύθηκε το μοναχικό σχήμα. 'Αλλ' όμως καθόλου δεν σταμάτησε τις πονηρές πράξεις του. Συνέβη λοιπόν να πεθάνει ό επίσκοπος της πόλεως αυτής. Τότε παρουσιάσθηκε σε κάποιον άγιο άνθρωπο άγγελος Κυρίου και του λέει: «Πήγαινε και προετοίμασε την πόλη, για να χειροτονήσουν επίσκοπο τον πρώην άνθρωπο του ιπποδρόμου». Πήγε λοιπόν αυτός και 'έκανε ότι του παρηγγέλθη. Αφού λοιπόν χειροτονήθηκε ό προαναφερθείς πρώην ή μάλλον έτι φαυλόβιος, 'άρχισε με τον νού του να φαντάζεται ότι κάτι είναι καί να υψηλοφρονεί. Τότε  του   παρουσιάσθηκε  άγγελος  Κυρίου   καί   του   λέει:   «Γιατί υψηλοφρονείς, άθλιε; Σου λέω αλήθεια ότι δεν έγινες επίσκοπος, επειδή ήσουν άξιος για ιεροσύνη,  αλλά γιατί αυτής της πόλεως τέτοιος επίσκοπος της άξιζε».
Γι' αυτό λοιπόν, αν ποτέ δεις κάποιον ανάξιο καί πονηρό βασιλέα η' άρχοντα ή επίσκοπο, μην απορήσεις, μήτε να κατηγορήσεις την πρόνοια του Θεού. 'Αλλά μάλλον μάθε άπ' αυτό καί πίστευε ότι παραδιδόμεθα σε τέτοιους τυράννους εξ αιτίας των ανομιών μας, κι 'όμως πάλι δεν αφήνουμε τα κακά μας έργα.







ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αγαπητοί Συνέλληνες θα έπρεπε να ενώσουμε τις Ορθόδοξες φωνές μας για ΜΕΤΑΝΟΙΑ και επιστροφή στο Θεό για να ελκύσουμε τη Χάρη του και να δικαιούμαστε τη βοήθεια Του ? και ΝΑΙ να φύγουν οι άπιστοι του ΣΥΡΙΖΑ … και θα φύγουν, αλλά… ποιός θα μας κυβερνήσει ?
υπάρχει κάποιος Ορθόδοξος Χριστιανός στα κόμματα ?

Τόσα χρόνια που πέρασαν όλα τα αντίχριστα νομοσχέδια απ τη βουλή κι έγιναν νόμοι του κράτους
και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ουδετερόθρησκο κράτος ,νομιμοποίησαν την αμαρτία και υπερηφανεύονται γι αυτό … καταπατώντας το νόμο του Θεού ..και αγνοούν (ζώντας μακριά απο τον Θεό ) οτι ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ …αλλά ουαί …είναι και δικαιοσύνη ?
που ήταν η ΝΔ και οι άλλοι πολιτικοί όλων των κομμάτων ,που τώρα ζητάνε την ψήφο μας ?
που ήταν …και που είναι η εκκλησία, και οι στρατηγοί της που με την «ενοχη σιωπή τους » επέτρεψαν να φτάσουμε εδώ ?
αν η εκκλησία είχε αντιδράσει έντονα και είχε κηρύξει μετάνοια στο λαό με αγρυπνία και προσευχή ,τότε όλα μας τα προβλήματα θα τα έλυνε ο Θεός και δεν θα περιμέναμε βέβαια απο τους αντίχριστους πολιτικούς όλων των χρωμάτων …να μας σώσουν !

Δυστυχώς και η εκκλησία μας προδόθηκε και προδίδετε καθημερινά …εκ των έσω ! γιατι αν υπήρχαν εστω και 5 ΑΞΙΟΙ…τότε η χάρης του Θεού θα έφερνε αποτέλεσμα !
αλλά κι εμείς – ο λαός – φταίμε για τις αμαρτίες μας , γιατι ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντες σύμφωνα με τις καρδιές σας» και αλλού «Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον άρχοντα -Πρωθυπουργό-Αρχιεπίσκοπο-Ιεράρχη » ; Διότι δεν βρήκα άλλον χειρότερο ! και σου λέω αλήθεια ότι δεν έγινες Κυβερνήτης κλπ , επειδή ήσουν άξιος γι αυτό , άλλα γιατί αυτής της πόλεως και αυτής της χώρας τέτοιος Κυβερνήτης της άξιζε».
ο Θεός μας έφτιαξε κατ εικόνα και καθ ομοίωση ,μας τίμησε σαν το τελειότερο δημιούργημα του και μας είπε οτι κι εμείς θα μπορούμε να γίνουμε Αγιοι και Θεοί με την βοήθεια του ….αλλά δυστυχώς όλοι μας ,λαός και κλήρος , υποδουλωθήκαμε στο ΧΡΗΜΑ και γίναμε σαν τα «άλογα» ζώα και διώξαμε τον Θεό απ τη ζωή μας …δεν τον θέλουμε …τόσα απλά …και έρχεται τώρα η επέμβαση του Θεού για να καθαρίσει η ήρα απο το σιτάρι !

ΑΛΛΟΣ θα σώσει τώρα την Ελλάδα ,ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ,και το ξέρουμε , οσοι πιστεύουμε στο Θεό !
ούτε οι Αμερικανοί,ούτε οι Ευρωπαίοι,ούτε ο Τσίπρας,ούτε ο Μητσοτάκης ,ούτε τα κόμματα
,ουτε οι Στρατηγοί και οι Γεωστρατηγικοί αναλυτές !!!
Τώρα στις μέρες μας ο αγώνας είναι ΚΑΘΑΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ !
πιστεύεις ? αγωνίζεσαι ? θα σωθείς !

Δεν πιστεύεις ? τότε ο πονηρός που σε ελέγχει σου βάζει στο μυαλό οτι νομίζει …
για να ικανοποιεί τον εγωισμό σου …και αν δεν προλάβεις να ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ …τότε θα χαθείς
«Εάν μή μετανοήτε, πάντες ωσαύτως απολείσθε» (Λουκ. ιγύ 3).

Το γάρ στόμα Κυρίου ελάλησε ταύτα”.

Καλή φώτιση και καλή μετάνοια σε όλους μας !