Άντρες απού χουνε ψυχή και που καταλαβαίνουν ζούνε ελεύθεροι ή αλλιώς για λευτερια πεθαίνουν.!!!

Είμαι αετός σε μια κορφή που βρέχει και χιονίζει
μα τα φτερά μου ο καιρός ποτέ δεν τα λυγίζει. 

Ανοιξα πάλι τα φτερά κι ανέβηκα στα ύψη
κι όποιος θαρρεί πως του βαστά, ας έρθει να με ρίξει!Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών, μέσω του σκεπτικού του συλλαλητηρίου, «στόχος της διοργάνωσης είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία».
Όπως τονίζεται, «ο όρος "Μακεδονία" δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα περιλαμβάνει το ιερό όνομα της Μακεδονίας αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η Ελλάδα δεν είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα χρηματοοικονομικά πλούτη της, αλλά για....
τις άυλες αξίες της φιλοσοφίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, που δώρισε στην ανθρωπότητα. Αυτές τις αξίες, οι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες δείχνουν πως είναι έτοιμοι να τις υπερασπισθούν, στις σύγχρονες Θερμοπύλες».
Ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου ήταν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής: Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Μιχάλης Πατσίκας, εκπρόσωπος Συντονιστικού και Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
«Ψάχνουμε να δούμε ποιος θα λείπει, όχι ποιος θα είναι»
«Δεν υπάρχουν κόμματα, δεν υπάρχουν χρώματα, είμαστε όλοι ενωμένοι στο συλλαλητήριο της Κυριακής», ήταν το βασικό σύνθημα των ομιλητών.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από Μακεδονικούς Συλλόγους και ομογενειακές οργανώσεις.
Οι ομιλητές απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι έχουν εμπιστοσύνη στις αστυνομικές Αρχές και δεν φοβούνται την ύπαρξη επεισοδίων. Ωστόσο, επισήμαναν ότι θα υπάρχει αρκετά καλή περιφρούρηση τόσο από τις Αρχές όπως και από την πλευρά τους για να μην συμβεί κάτι τέτοιο.
Όπως είπαν, κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης. Από την πλευρά της, η Εκκλησία θα δώσει και εκείνη ηχηρό «παρών», αφού χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου Ηλιουπόλεως και Δράμας, μεταξύ των άλλων εκπροσώπων φορέων .
Οι τελευταίες προβλέψεις για τη συμμετοχή του κόσμου, κάνουν λόγο για τριπλάσια λεωφορεία από αυτά της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί ήταν οι Παμμακεδονικοί και εκκλησιαστικοί σύλλογοι/σωματεία που ναύλωσαν λεωφορεία για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των πολιτών.
Τέλος, μια ακόμη ατάκα που ακούστηκε, είναι: «Ψάχνουμε να δούμε ποιος θα λείπει, όχι ποιος θα είναι».
Δημοσιογράφοι πού παραπληροφοροῦν ἐπίτηδες ἤ ἀπό σοβαρή ἀμέλεια, γιά τόσο σοβαρά γεγονότα τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ὅπως τά συλλαλητήρια γιά τήν Μακεδονία μας, πρέπει νά διώκονται ποινικάκαί, ἄν εἶναι δυνατόν νομικῶς, νά χἀσουν μόνιμα τήν δουλειά τους ὡς δημοσιογράφοι.
Διότι στό θέμα τῆς παρουσιάσεως, τοῦ τί πράγματι συμβαίνει καί τοῦ τί πράγματι διακυβεύεται, καί στόν Ἑλληνικό λαό καί πρός τό ἐξωτερικό, σέ αὐτό τό σοβαρό ζήτημα, ἀσκοῦν καθήκοντα ὑπαλλήλων τῆς Δημοκρατίας.
Διαπράττουν λοιπόν σοβαρή παράβαση καθήκοντος, καί δή συνταγματικοῦ τους καθήκοντος, ὅταν παραπληροφοροῦν γιά σπουδαῖα ἐθνικά μας ζητήματα.

Ταράξτε τους στήν πραγματική νομιμότητα.
(ὅπου, τό νομότυπο ἀλλά ἀντισυνταγματικό, οὔτε ἠθικό εἶναι, οὔτε ἀνεκτό). Η πόλη ήταν το σπαθί, η πόλη το κοντάρι, η πόλη ήταν το κλειδί της Ρωμανίας όλης Σώπασε Κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά Σου θάναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: