ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΑΤΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ.

Ετούτη η γη είναι ολοζώντανη και σου μιλάει.
Άκου τη φωνή της, άκου το κάλεσμά της, άκου το μοιρολόι της που μοιάζει σαν εκείνο της μάνας που χάνει το παιδί της.
Άκου εκείνες τις μυστικές φωνές που από τα....

πάντα σου μιλάνε...
Άσε για λίγο την αντάρα της βιοτής και σώπασε για να ακούσεις τα μυστικά της λόγια…
Έχεις ξαπλώσει ποτέ κάτω από ένα δένδρο για να ακούσεις την ανάσα της γης των προγόνων σου;
Έχεις καθίσει ποτέ δίπλα σε ένα ακρογιάλι, για να ακούσεις την φωνή από τα κύματα της θάλασσας που έστειλε στα πέρατα όλης της γης τον λαό σου;
Έχεις βρεθεί ποτέ στην κορυφή ενός βουνού για να μαγευτείς από την εικόνα αυτής της πατρίδας;

Άκου λοιπόν τη φωνή από όλα όσα είναι φτιαγμένος ετούτος ο τόπος...
Άκου τη φωνή που σε εκλιπαρεί να μην εγκαταλείψεις την πατρίδα σου, γιατί αυτή ποτέ δεν σ' εγκατέλειψε.
Άκου αυτή τη μυστική φωνή που μιλάει μόνο σ' εκείνους που είναι καθαροί στην καρδιά και που είναι φτιαγμένοι για να καταλαβαίνουν τα ανώτερα, να ζούνε με ιδανικά και να πεθαίνουν γνωρίζοντας πως δεν είναι μόνοι...
Άκου τα λόγια της καρδιάς, μα και της γης, που γίνονται προσταγές μυστικές, που γίνονται θεμέλια για να χτιστούν τα ομορφότερα και να   λαμπρυνθούν τα ωραιότερα οικοδομήματα του Δημιουργού, οι άνθρωποι.

Κοίτα ψηλά στον ουρανό και αγκάλιασε τον ήλιο και τ' αστέρια.
Σκύψε και μύρισε τη γη και μέτρα όλα εκείνα που σου χαρίστηκαν για να μπορέσεις να στέκεσαι περήφανος κι ελεύθερος μέσα στην πλάση...
Γύρνα το βλέμμα στην καρδιά, και δες το δάκρυ της που την προδίδεις...
Άκου και τα μυστήρια των μυστηρίων της ψυχής σου, που κομματιάζεται βλέποντάς σε να την εγκαταλείπεις...

Σαν κάνεις όλα ετούτα, τότε κοίτα στα μάτια ένα παιδί και αποφάσισε τι είναι εκείνο που θέλεις πράγματι να κάνεις, τι είναι εκείνο που θέλεις στο αύριο να συμβεί...

Δική σου η απόφαση, αν το θέλεις, να αφήσεις να σου φορέσουν αλυσίδες, να επιτρέψεις να σε κλείσουν φυλακή..., να σου πάρουνε ακόμη και την φαμίλια, να σου στερήσουν την φωνή, να σε κυλήσουν μέσ' τις βρομιές τους και να λερώσεις την καθάρια στολή του πνεύματός σου, εκείνη που σού 'δωκε ο Πλάστης σου για να την ετιμήσεις.

Άκου, λοιπόν, τις φωνές αυτού του τόπου…
Κλίνε το γόνυ, αφουγκράσου, άκου και νιώσε όλα τα απόκρυφα και τα μεγάλα μυστικά που κρύβονται ολόγυρά σου.
Άκου την κραυγή, άκου το μυστικό κάλεσμα και βιάσου στην απόφασή σου, γιατί ο χρόνος μετρά και περνάει γρήγορα.
Μην τον αφήσεις να γίνει ο κατήγορός σου...

ΚωνσταντίνοςΣτ. Σπανουδάκης: Πιστέψτε και μη φοβάστε

Ἔρχονται δύσκολοι καιροί, ἀπ’ ὅλες τὶς μεριὲς θὰ μᾶς χτυπᾶνε. Καὶ θὰ ἀντέξουν μόνο αὐτοί, ποῦ μάθανε νωρὶς νὰ ἀγαπᾶνε. Θέτω, ἕνα δικό μου προσωπικὸ δίλημμα. Ἡ στάση μου στὴν σημερινὴ πραγματικότητα, ὡς Ἕλληνα καὶ Χριστιανοῦ ὀρθόδοξου, ποιὰ πρέπει νὰ ‘ναι;
Ἡ προσευχὴ ἡ τὸ μαχαίρι; Μέσα μου, δυὸ πρόσωπα παλεύουν. Τὸ ἕνα, μοῦ ζητάει νὰ πολεμήσω, ὅλους αὐτοὺς ποὺ χρόνια τώρα καταστρέφουν, ὅτι καὶ  ὅσους ἀγαπάω. Τὸ ἄλλο μου ζητάει νὰ τοὺς ἀγαπήσω, ἀκόμα κι ἂν μὲ σταυρώνουν. Ἡ εὐτυχής, «δυστυχία» τοῦ Χριστιανοῦ, εἶναι ὅτι πρέπει πάντα καὶ σὲ κάθε τοῦ δίλημμα, νὰ σκέφτεται: Τί θὰ ‘κανε ὁ Χριστὸς στὴ θέση μου;
Λίγο ἂν Τὸν πιστεύεις καὶ ξέρεις τὰ ὅσα εἶπε καὶ κυρίως ὅσα εἶναι, τὸ δίλημμα ἀπαντιέται. Θέλει πολὺ περισσότερη δύναμη, τὸ νὰ ἀγαπᾶς, ἀπὸ τὸ  νὰ μισεῖς. Τὸ νὰ ὑπομένεις τὴν ἀδικία, ἀπὸ τὸ νὰ ἐκδικεῖσαι. Τὸ νὰ συγχωρεῖς καὶ νὰ συμπονᾶς, τὸν ἐκτελεστή σου. Ἀλλὰ κυρίως θέλει ἀκλόνητη πίστη στὸν Χριστὸ καὶ τοὺς ἀρχαγγέλους Του, ποῦ εἶναι καθημερινὰ δίπλα μας καὶ δίνουν, τὶς δικές μας μάχες.
Πιστέψτε μὲ καὶ μὴν φοβάστε. Εἶναι πολὺ περισσότεροι καὶ….
δυνατότεροι οἱ φωτεινοὶ ἄγγελοι τοῦ Θεοῦ, ἀπὸ τοὺς ἤδη ἡττημένους καὶ πανικόβλητους, ἄγγελους τοῦ σκότους καὶ τοὺς γήινους ἐκπροσώπους τους.

Τελικὰ ἀπαντάω ὡς ἑξῆς στὸ δίλημμα: Μαζί σου Χριστέ μου. Μόνο δυνάμωσε τὴν φτωχή μου πίστη καὶ δεῖξε μου γιὰ λίγο τὶς οὐράνιες δυνάμεις Σου, νὰ παρηγορηθῶ καὶ νὰ πάρω τὸ κουράγιο καὶ τὴν δύναμη ποὺ χρειάζομαι γιὰ νὰ συνεχίσω.

Ἀμήν!ΨΗΦΙΔΕΣ επί- ΓΝΩΣΗΣ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

"Η αιτία της άρνησης του Θεανθρώπου βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο. Μέσα στον άνθρωπο βρίσκεται και η αιτία της αποδοχής του αντίχριστου".

ΟΣΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΜΠΡΙΑΝΤΣΑΝΙΝΩΦ

Χύτρα που βράζει έκαναν τον πλανήτη μας. Σκοτεινά, υποχθόνια σχέδια τόσων πολλών αιώνων ξεδιπλώθηκαν μονομιάς μπροστά μας.

Αφού μας κατέστησαν άβουλα πλάσματα, πρόσταξαν να παρακολουθήσουμε την παγκόσμια θεατρική παράσταση που στήσανε. Έτσι όλοι οι γεωπολιτικοί παίκτες - ηθοποιοί άρχισαν να ανεβαίνουν στην παγκόσμια σκηνή. Ο καθένας με την σειρά του και με τον ρόλο του, φυσικά όχι για να μας διασκεδάσουν, αλλά για να εκφοβίσουν και να οδηγήσουν σε απόγνωση  τους θεατές.

Για την Ελλάδα μας δεν κράτησαν κανένα ρόλο, ούτε καν δευτερεύοντα. Τί να τον κάνουνε άλλωστε, αφού την έχουν οικονομικά και κοινωνικά τελειωμένη θεατρινίζοντας την κατάντια της στις παλιοφυλλάδες, στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα δαιμονικά διαβούλια τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά που γίνονται είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας προαποφασισμένης πολύ μεγάλης γεωστρατηγικής επιλογής στο πιο ψηλό επίπεδο.

ΔΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ...
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ!

Το σκηνικό έχει πλέον ξεκαθαρίσει και μπορούν να βγουν πλέον κάποια  ασφαλή συμπεράσματα. Πνευματικές ψηφίδες από λόγους πατέρων μπορούν να κάνουν κατανοητό την σημαντικότητα όλων αυτών που κυριολεκτικά διακυβεύονται και κυριολεκτικά πλέον αφορούν την ζωή  και την επιβίωση μας σε κάθε επίπεδο.

«πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι.»

Β΄ ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ

«...Όταν θα δυστυχεύση ο κόσμος από την χάριν του παναγίου Πνεύματος, τότε θα έλθουν εις τον κόσμον όλαι αι δυστυχίαι να τον περικυκλώσουν. Και πρώτον θα δυστυχεύση ο κόσμος από την αγάπην, ομόνοιαν και σωφροσύνην, δεύτερον θα δυστυχεύση κάθε χώρα και να χαθούν τα υποκείμενα κεφάλαια από τας χώρας, και θέλει δυστυχεύση και η Εκκλησία του Χριστού από αρχιερείς και ποιμένες και πνευματικούς.»

Προφητεία Αγίου Νείλου του Μυροβλύτη,

Μήπως τα παραπάνω δεν συμφωνούν με τους λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου που ερμηνεύει ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ; «Προσέχετε», λέγει, «τον εαυτό σας και ολόκληρο το ποίμνιο». Είδες πώς ήταν δεμένος μαζί τους με τη φροντίδα; Γιατί ο καθένας από εμάς φροντίζει για τον εαυτό του, ενώ ο επίσκοπος για όλους. Γι' αυτό  λέει για τους διδασκάλους · «αυτοί αγρυπνούν για τη σωτηρία των ψυχών μας, επειδή θα δώσουν λόγο στο Θεό». Πραγματικά είναι φοβερό το βάρος να έχει κανείς τις ευθύνες για τόσο πολύ λαό. Αλλά, όπως σας είπα, όταν τους κάλεσε είπε · «προσέχετε τον εαυτό σας και ολόκληρο το ποίμνιο, στο οποίο το άγιο Πνεύμα σας τοποθέτησε ποιμένες και επισκόπους».

Τί έγινε; Για πιό λόγο συμβουλεύεις; Μήπως προβλέπεις κάποιο κακό; Μήπως προβλέπεις κάτι φοβερό; Μήπως υπάρχει κάποιος κίνδυνος, κάποια συμφορά, κάποιος πόλεμος; Απάντησε. Γιατί στέκεσαι ψηλότερα από εμάς και δεν βλέπεις μόνο τα παρόντα, αλλά προβλέπεις και τα μελλοντικά. Πες λοιπόν για πιό λόγο τα παραγγέλλεις και τα συμβουλεύεις αυτά. «Το ξέρω», λέει, «ότι μετά την αναχώρησή μου θα εισβάλουν λύκοι άγριοι στο ποίμνιο». Είδες αυτό που έλεγα, πως δεν αγωνιά και δε φοβάται μόνο για τους συγχρόνους του, αλλά και για εκείνους που θα έρθουν μετά την αναχώρησή του; «Θα εισβάλουν λύκοι», λέει, και όχι απλώς λύκοι αλλά, «λύκοι άγριοι, που δε θα λυπηθούν το ποίμνιο». Διπλός ο πόλεμος· απουσία του Παύλου και επίθεση των λύκων· ο διδάσκαλος θα είναι απών και αυτοί που κάνουν το κακό θα επιτεθούν. (Ι. Χρυσοστόμου, «Εις το "Τούτο δε γινώσκετε, ότι εν εσχάταις ημέραις έσονται καιροί χαλεποί".», Ε.Π.Ε. τ. 27, σ.617- 635).

Μήπως και σήμερα μέσα στις πνευματικές στάνες ελλείψει πραγματικών βοσκών άνοιξαν διάπλατα οι θύρες σε προβατόσχημους λύκους θιασώτες της νεοποχίτικης  μόδας της αγαπητολογίας του οικουμενισμού και της πανθρησκείας;

Ποιός δεν θα ντρεπόταν βλέποντας τον Παύλο να χύνει δάκρυα και να οδύρεται, έστω και αν ήταν πιο αναίσθητος και από τις πέτρες; Είδες πώς και εκεί προείπε τα μελλοντικά; Και εδώ το ίδιο ακριβώς κάνει λέγοντας· «να γνωρίζετε και αυτό, ότι δηλαδή κατά τις έσχατες ημέρες θα έρθουν καιροί δύσκολοι». Και για πιό λόγο το λέει στον Τιμόθεο και δε λέει, «ας προσέξουν όσοι θα γεννηθούν αργότερα ότι θα έρθουν καιροί δύσκολοι»; Αλλά γνώριζε εσύ, για να μάθεις ότι και ο μαθητής όμοια με το διδάσκαλο φροντίζει γι' αυτούς που θα γεννηθούν στο μέλλον. Γιατί αν δεν φρόντιζε, δεν θα ανέθετε με παρόμοιο τρόπο τη φροντίδα σ' εκείνον. (Ι. Χρυσοστόμου)

Να τι λέει επίσης ο πνευματοκίνητος Γέροντας Παΐσιος για τις ημέρες μας!!! "Τόσα σας λέω, τόσο σκληρά έχω μιλήσει! Εμένα κάτι να μου έλεγαν, θα προβληματιζόμουν, θα σκεφτόμουν γιατί μου το είπαν, τι ήθελαν. Γιά να μην πω βράδια, ένα βράδυ δεν θα κοιμόμουν. Αν δεν έβλεπα τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, δεν θα ανησυχούσα τόσο. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι αργότερα θα δυσκολευθήτε πολύ. Δεν με καταλαβαίνετε. Τότε θα με καταλάβετε..."

"Αγωνιάτε Γέροντα;"

"Αχ ,τι άσπρισαν τα γένια μου πρόωρα;
Εγώ πονάω δυο φορές, μία, όταν προβλέπω μια κατάσταση και φωνάζω, για να προλάβουμε ένα κακό που πρόκειται να γίνη, και μια, όταν δεν δίνουν σημασία - ίσως όχι από περιφρόνηση -, και συμβαίνη μετά το κακό και μου ζητούν τότε την συμπαράστασή μου.

Τώρα καταλαβαίνω τι τραβούσαν οι Προφήτες. Μεγαλύτεροι Μάρτυρες ήταν οι Προφήτες! Πιο μεγάλοι Μάρτυρες από όλους τους Μάρτυρες, παρ' όλου που δεν πέθαναν όλοι με μαρτυρικό θάνατο.

Γιατί οι Μάρτυρες για λίγο υπέφεραν, ενώ οι Προφήτες έβλεπαν μια κατάσταση και υπέφεραν συνέχεια."

"Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο διάβολος βάλθηκε να καταστρέψη τα πλάσματα του Θεού. Έχει κάνει παγκοινιά, να καταστρέψη τον κόσμο.
Λύσσαξε, γιατί άρχισε να μπαίνη στον κόσμο η καλή ανησυχία.
Είναι πολύ αγριεμένος, γιατί γνωρίζει ότι είναι λίγη η δράση του."
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ , εκδόσεις Σουρωτή.

"Αλλά Ηρώδης εκταράσσεται... οδυρόμενος ότι το κράτος αυτού καθαιρείται ταχύ. Και θερίζει τα νήπια ώσπερ σίτον.

"Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να αλώσει ιδιαίτερα τις ορθόδοξες χώρες, ώστε, και αν αυτές είναι μικρές και αδύναμες σαν την Ελλάδα μας. Τον φοβίζουν όσο τίποτε άλλο οι άνθρωποι και οι λαοί που έχουν μέσα τους Χριστό, γι' αυτό, στην ύστατη προσπάθειά του να απομακρύνει τη Χάρη που έλαβαν με το Βάπτισμα και το Χρίσμα, έχει επιστρατεύσει όλη του την πονηρία και τους πιο έμπιστους συνεργάτες του".

 "ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ", ΙΕΡΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΑΖΕΡΙ. ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Ακούστε τι λέει ο απόστολος Παύλος για τα πονηρά πνεύματα στους ουρανούς και για τον αγώνα εναντίον τους: «Γιατί δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό» (Εφ. 6, 12). Ω, πόσο μεγάλη είναι αυτή η καταραμένη στρατιά των δαιμόνων, αμέτρητο αυτό το μαύρο πλήθος! Σταθερά και ακούραστα μέρα-νύχτα προσπαθούν όλους μας, που πιστεύουμε στο όνομα του Θεού, να μας παρασύρουν στην οδό της απιστίας, στην οδό του κακού και της ατιμίας. (Αγ. Λουκά, Αρχιεπ. Κριμαίας, «Λόγοι και ομιλίες», τ. Α΄, εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη, σ. 165-171)

Τι συμβαίνει και συμβαίνουν όλα αυτά τα παράξενα στις μέρες που βιώνουμε; Μας το λέει καθαρά  ο Γέροντας Σωφρόνιος του Essex επισημαίνοντας κάτι συγκεκριμένο. "...οι  περισσότερες γυναίκες της εποχής μας έχασαν την υψηλή αυτή συνείδηση και άρχισαν να γεννούν προπαντός κατά σάρκα." Φυσικά συμπεριλαμβάνει και την υλόφρονη αντίληψη των πατέρων. "Τα παιδιά μας έγιναν ανίκανα για την πίστη. Συχνά αδυνατούν να πιστέψουν ότι είναι εικόνα του Αιωνίου Θεού."

"Η μεγαλύτερη αμαρτία στις ήμερες μας έγκειται στο ότι οι άνθρωποι βυθίστηκαν στην απόγνωση και δεν πιστεύουν πια στην Ανάσταση. Ο θάνατος του ανθρώπου εκλαμβάνεται από αυτούς ως τελειωτικός θάνατος, ως εκμηδένιση, ενώ πρέπει να θεωρείται ως στιγμή αλλαγής της μορφής της υπάρξεώς μας ως ημέρα γεννήσεώς μας στην ανώτερη ζωή, σε ολόκληρο πλέον το πλήρωμα της ζωής που ανήκει στο ΘΕΟ".

Τι χάνουμε; Την επίγνωση του μεγαλύτερου δώρου που δόθηκε στην οικουμένη. "Τι είναι αυτή η μεγάλη λαμπροφορία; Τι είναι αυτή η τόση φωταγωγία και χαρά; Τι είναι αυτό που έκανε την Εκκλησία ν' αστράφτει τόσο πολύ; Τι είναι αυτό που λάμπρυνε την οικουμένη; Τι είναι αυτό που έκανε να δημιουργηθεί τόσο μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση;

Χθες ήμασταν σε λύπη και σήμερα σε χαρά. Χθες σε κατήφεια και σήμερα σε ευθυμία. Χθες σε θρήνους και σήμερα σε αλαλαγμούς. Ρωτάς ποια είναι η αιτία αυτών και τι είναι εκείνο που προκάλεσε αυτή την τόσο μεγάλη χαρά και λαμπρότητα; Ο Χριστός αναστήθηκε από του ςνεκρούς και όλος ο κόσμος γέμισε από αγαλλίαση. Κατάργησε με το ζωοποιό του θάνατο το θάνατο και όλοι όσοι βρίσκονταν στον Άδη ελευθερώθηκαν απ' τα δεσμά του. Άνοιξε τον Παράδεισο και τον έκανε προσιτό σε όλους."

'Οσιος & Ομολογητής Θεόδωρος ο Στουδίτης.

 Όμως τα αισθητά μας μάτια συνήθισαν να βλέπουν το σκοτάδι  με τον παραλογισμό της αμετανοησίας και την καθέξιν αμαρτία, και  βλέπουμε  όλο το κακό να έχει πέσει πάνω στη γη και την εμπροσθοφυλακή του να πολεμάει με μανία και με τα πλέον εξελιγμένα δαιμονικά όπλα μέσα σε αυτό το μικρό αλωνάκι που λέγεται Ελλάς και την πολεμάει εδώ και χρόνια με λύσσα γιατί η ΕΛΛΑΔΑ είναι  οι ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ του Πλανήτη μας και του πανανθρώπινου πολιτισμού. Τα αόρατα μάτια του εχθρού στοχεύουν εδώ την απτόμενη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την δυναμική του Ελληνικού ιδεώδους.

ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!Αυτός ή αυτοί που  σχεδίασαν αυτό το έγκλημα γνώριζαν πολύ καλά ότι η καθαρή ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο - καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης του ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ.Νά, γιατί κτυπάνε ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΑΤΡΙΔΑ όλα τα σκοτάδια της γης με πρώτο στόχο να διασπάσουν  το ελληνικό από το χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο.ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ - ΡΩΜΗΟΙ όλοι μας έχουμε μετά από τέτοιο πόλεμο αποκάμει. Αναρωτιώμασθε, "μάς εγκατέλειψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ;" Μη γένοιτο. Λείπει η πραγματική μετάνοια, η πίστη; Λείπουν οι αυθεντικοί πνευματικοί οδηγοί; Τι θα γίνει άραγε με το καθημαγμένο Ελληνικό Έθνος; Άραγε τελειώσαμε μέσα στην παγκόσμια ιστορία;

Νά, λοιπόν οι αυθεντικές απαντήσεις από στόματα αυθεντικών ανθρώπων και απλανών οδηγών!!!

"Τι και αν πέσαμε σε πέσιμο πρωτάκουστο,
που όμοιο βαθύ καμιά φυλή δεν είδε ως τώρα.
Είναι επειδή με του καιρού το πλήρωμα,
όμοια βαθύ μας μέλεται ένα ανέβασμα"
ΠΡΟΣ ΥΨΗ ΟΥΡΑΝΟΦΟΡΑ" (Κωστής Παλαμάς)"- Γέροντα, σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβη ο Χριστός;
- Ναι. Εδώ, βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν, πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντιχρίστου σατανά. Θα φάη μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθη η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια."

Ο Κύριος όμως, όταν θα πρέπη, θα παρουσιάση τους Μάρκους τους Ευγενικούς και τους Γρηγορίους Παλαμάδες, που θα συγκεντρώσουν όλα τα κατασκανδαλισμένα αδέλφια μας, για να ομολογήσουν την ορθόδοξη πίστη και να στερεώσουν την παράδοση και να δώσουν χαρά μεγάλη στην Μητέρα μας Εκκλησία"

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
"...ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ' όλη τήν οικουμένη μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, πού τήν αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι ή Ελλάς, ή Ελλάς θά δείτε σέ λίγο πόσο θά γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη. Όχι μόνο θά δείτε, θά έχει εξαίρετο καί λαμπρό παράδειγμα εις όλη τήν οικουμένη, διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δέν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ό Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ' όλα τά έθνη.

Ένθυμείστε ότι είπε, τί είπε ό Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ό Ανδρέας καί ό Φίλιππος.

Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τόν Κύριο καί είπε:

«Νύν έδοξάσθη ό ΥΙός τού Άνθρώπου»

Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού

Ζωσιμά: "Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του.Ζούμε μέρες καλοκαιριάτικης ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ την στιγμή που τα γεωπολιτικά γεγονότα συγκλίνουν κάτωθεν με τα άνωθεν πνευματικά εκκλησιαστικά γεγονότα. Τι συμβαίνει;

Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς μιλώντας για την Κοίμηση της Θεοτόκου, όχι μόνον την ονομάζει ένδοξη, αλλά συγχρόνως την ονομάζει μεταβίωση.

Αυτή η λεγομένη μεταβίωση είναι η ανάσταση και ανάληψη του σώματος της Παναγίας. Κατά την διδασκαλία του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπως και άλλων αγίων, δεν εορτάζουμε μόνον την άνοδο της ψυχής της Θεοτόκου στον ουρανό, αλλά και του σώματος. Γράφει ότι η Θεοτόκος μετέστη στον ουρανό και παρέστη εκ δεξιών του παμβασιλέως. Έτσι, με το σώμα της ανέβηκε στον Ουρανό, και είναι η μόνη που με το σώμα της μαζί με τον Υιό της βρίσκεται στον ουράνιο χώρο.Αυτή όμως η "μετάσταση" δεν χώρισε την Θεοτόκο από τον κόσμο. Περισσότερο από όλους τους Αγίους, η Θεοτόκος, παρά την "κοίμησή" της, συνεχίζει να είναι παρούσα μέσα στο κόσμο με την άμαχη προστασία της. Αυτό μαρτυρούν τα αμέτρητα θαύματά της.

Ναι, είμασθε αμαρτωλοί και άσωτοι εδώ μέσα στην πολύπαθη πατρίδα μας, αλλά  βιώνουμε παιδιόθεν και φεύγουμε από την πρόσκαιρη ζωή με το όνομα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας γιατί την θεωρούμε πρώτη και σίγουρη μάνα μας.

Τώρα που φτάνουμε στο αποκορύφωμα των οδυνών μας γινόμασθε βεβαιόπιστοι ότι θα οπλίσει την αποφασιστικότητά μας να διώξουμε την επαίσχυντη προδοσία από τις ζωές μας. ΤΗΝ έχουμε ΣΥΜΜΑΧΟ και ΠΡΟΣΤΑΤΗ μας γιατί αυτή η προδοσία προήλθε από τους εχθρούς του ΥΙΟΥ ΤΗΣ που σταυρώνουν σήμερα πάλι την ανθρωπότητα.ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: