H προσευχή η ψυχή και ο σταυρός




Ο άνθρωπος είναι η ανώτερη μορφή ύπαρξης μέσα στον υλικό κόσμο, είναι το ποιο περίπλοκο πλάσμα στον κόσμο σε όλους τους τομείς. Το σώμα φιλοξενεί μία ψυχή που μόνο μέσα σε αυτό, έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την άκρατη επιθυμία της για θέοση, δηλαδή την επιστροφή της στην αρχική της κατοικία, που είναι το Βασίλειο των Ουρανών-παράδεισο κατά τη Χριστιανική παράδοση ή Sats Kant κατά την Ινδική παράδοση.


Αυτή τη δυνατότητα την έχει ο άνθρωπος επειδή διαθέτει ένα νου ικανό, Πρώτον, να αντιληφθεί την επιθυμία της ψυχής για επιστροφή της στον δημιουργό και Δεύτερον, ικανό να προετοιμάσει το ταξίδι της, μέσα από το διαλογισμό. Θα έχετε δει σε πολλές ταινίες όταν ένας γέρος σοφός ή ένας πολύ κάλος άνθρωπος πεθαίνει κάνει λες και θα πάει κάπου και θα συναντήσει επιτέλους κάποιους με πολύ αγάπη και επιθυμία. Φυσικά έχουμε και τους κοντόφθαλμους ανθρώπους που όλα αυτά δεν τα πιστεύουν, απλά ζουν σε μια δική τους πραγματικότητα, σαν τα νηπιακά που όλος ο κόσμος τους είναι μονό οι γονείς τους. Μια μικρή απόδειξη για την ψυχή είναι: Πολλές φόρες μας μιλάνε ή μας δείχνουν κάτι μπροστά στα μάτια μας και εμείς δεν το βλέπουμε σε όλους μας, θα έχει τύχει. Τα μάτια και τα αυτιά δουλεύουν, όμως εμείς δεν καταλάβαμε τίποτα γιατί όλο μας το είναι η ιδία μας, η ψυχή εμείς δηλαδή ήμασταν αλλού στραμμένοι. Και αυτό γιατί η προσοχή μας ήταν αλλού στραμμένη. Η προσοχή είναι η εξωτερική έκφραση της ψυχής. Είμαστε μια μαγεία ενσαρκωμένοι σε σάρκα και οστά.
         Η προσευχή είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει ο άνθρωπος. Είναι ο μυστικός αγωγός (καλώδιο), που ξαφνικά συνδέει τον άνθρωπο με τον Δημιουργό του. Είναι ένα μυστήριο. ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΝΥΑ. Ο επιστήμονας Michel Braden έχει δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με εντυπωσιακές πληροφορίες και παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι οι σκέψεις, οι επιθυμίες και τα συναισθήματα μας και ειδικά η ΠΡΟΣΕΥΧΗ έχουν άμεση επίδραση στο υλικό κόσμο που ζούμε, μπορούν να εξαφανίσουν καρκίνους σε μερικά λεπτά μέχρι και τους πόλεμους να εξαφανίσουν δείχνει και πειράματα που έγιναν με επιτυχία. Δείτε & τα 7 www.youtube.com/watch?v=PH4S_DnbN5E&feature=player_embedde εάν τα έχουν κατεβάσει επίτηδες ή δεν τα βρίσκετε αναζητήστε τα με λέξεις κλειδιά. Braden,Michel Braden.

    Στην επίγεια κοινωνία εάν κάνεις ένας λάθος ή έγκλημα για να συγχωρεθείς πρέπει να πας φυλακή. Για την ουράνια κοινωνία  συγχώρηση αρκεί μοναχά να το έχεις μετανιώσει πραγματικά. ΜΕΤΑ-ΝΟΩ αλλάζω τρόπο σκέψης, αλλάζω καταλαβαίνω τα λάθη μου.                        Στις κοσμικές-επίγειες δεξιώσεις για να μπεις είναι απαραίτητη ειδική ένδυση. Στις ουράνιες κοινωνίες μπορείς να φορέσεις ότι θες αρκεί να έχεις το λευκό ένδυμα της ψυχής.
Ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Αμαρτία στα αρχαία ελληνικά σημαίνει λάθος-σφάλμα.

       Οι πρώτοι χριστιανοί σταύρωναν το φαγητό τους, έκαναν τον σταυρό με τα 3 δάχτυλα τους πάνω από το φαγητό. Η τροφή κυριολεκτικά καθαρίζεται μέσα σε μία στιγμή. Αυτό είναι ένα μεγάλο θαύμα, που κυριολεκτικά συμβαίνει κάθε ημέρα», είπε η φυσικός Angelina Malakhovskaya που προσκλήθηκε από την ρωσική εφημερίδα Ζhizn.Η Malakhovskaya έχει μελετήσει τη δύναμη του σημείου του Σταυρού με την ευλογία της Εκκλησίας, για 10 περίπου χρόνια τώρα. Πήραν δείγματα για ερευνά νερό από διάφορες δεξαμενές (πηγάδια, ποταμούς, λίμνες).Όλα τα δείγματα είχαν goldish staphylococcus, ένα κολοβακτηρίδιο. Αποδείχθηκε εν τούτοις, ότι αν η Κυριακή προσευχή(πάτερ ημών) λεχθεί και το σημείο του Σταυρού γίνει επάνω τους, ο αριθμός των βλαβερών βακτηριδίων θα μειωθεί επτά, δέκα, εκατό ακόμη και πάνω από 1000 φορές. Αποδείχθηκε  η προσευχή και το σημείο του Σταυρού εάν γίνει επάνω τους, ο αριθμός των βλαβερών βακτηριδίων θα μειωθεί επτά,δέκα,εκατό ακόμη και πάνω από 1000 φορές.Τα πειράματα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείουν και την ελάχιστη πιθανή νοητική επιρροή.Η προσευχή ειπώθηκε και από πιστούς και από απίστους, αλλά ο αριθμός των παθογόνων βακτηρίων σε διάφορα περιβάλλοντα με διαφορετικές ομάδες βακτηρίων ακόμη και τότε μειώθηκε,συγκρινόμενος με τα πρότυπα αναφοράς.Οι επιστήμονες απέδειξαν επίσης την ευεργετική επίδραση που η προσευχή και το σημείο του Σταυρού έχουν πάνω στους ανθρώπους.Κατά τρόπο εντυπωσιακό, οι δείκτες άλλαζαν προς την ίαση που χρειαζόταν:Στους υποτασικούς η αιματική τους πίεση ανέβηκε, ενώ στους υπερτασικούς κατέβηκε.Επίσης παρατηρήθηκε ότι το σημείο του Σταυρού εάν γίνεται πρόχειρα,απρόσεκτα ή τοποθετούμενα εκτός των απαραιτήτων σημείων τότε το θετικό αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο αδύνατο, ή απουσίαζε εντελώς.                
                            Αλλά γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον σταυρό;
       Ο σταυρός του Χριστού μας συμφιλίωσε με τον ουράνιο Πατέρα, από τον Οποίο μας είχε χωρίσει ο διάβολος, εξαπατώντας τους προπάτορες. Μας άνοιξε τη βασιλεία των ουρανών[το επόμενο επίπεδο για την ψυχή], αφού μέχρι τη σταύρωση Εκείνου ο άδης κατάπινε αχόρταγα ακόμη και τους δικαίους. Γι' αυτό έχει τόση  δύναμη και χάρη, τη δύναμη και τη χάρη του Χριστού, που, όταν σταυρώθηκε, τη μεταβίβασε με τρόπο μυστικό και ακατάληπτο στον τίμιο σταυρο του.Και έτσι λοιπόν ο σταυρός έγινε το σύμβολο του ίδιου του Χριστού. Σύμβολο που τρέμουν τα δαιμόνια.          

Η ορθόδοξη  εκκλησία είναι ανοικτή προς επιστημονική μελέτη των μυστηρίων της. Βλέπουμε την επιστήμη να έχει αλλού στραμμένο το ενδιαφέρον της. Αλήθεια οι επιστήμονες πόσες άλλες χαζές και ανούσιες έρευνες θα κάνει για το σεξ την μόδα κτλ. Από τις 1000αδες αυτές έρευνες πόσες σας βοήθησαν πραγματικά;

Στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ψυχονευρολογίας Μπέχερεφ στην Πετρούπολη ο καθηγητής Βαλέρι Σλιόζιν μελέτησε την προσευχή. Κάλεσε ορθόδοξους,καθολικούς,μουσουλμάνους, βουδιστές και ραβίνους ιερείς και έβαλαν καπελάκια με ηλεκτρόδια και τους παρακάλεσαν να προσευχηθούν και κατέγραφαν τα εγκεφαλογραφήματα.    Ως σήμερα η επιστήμη γνώριζε 2 καταστάσεις του εγκεφάλου:την εγρήγορση και τον «αργό» ύπνο. Ανακάλυψαν και μια  άλλη  κατάσταση, που μπορεί να αποκαλεστεί «εγρήγορση προσευχής».
     Τις στιγμές της εγρήγορσης[που απλά δεν προσεύχονται] ο φλοιός του εγκεφάλου δημιουργεί ρυθμούς βιολογικών ρευμάτων συχνότητας 30hertz. Ενώ όταν οι μετέχοντες στο πείραμα βυθίζονταν σε εκστατική προσευχή, έφταναν τον εγκέφαλο τους στα 3 Χερτζ.Αυτοί οι βραδείς ρυθμοί παρατηρούνται μόνο στα βρέφη ηλικίας 3-4 μηνών. Δηλαδή οι προσευχόμενοι άνθρωποι ήταν λες και μετατρέπονται σε βρέφη.Μετά την προσευχή,επέστρεφαν στον παλιό παλμικό ρυθμό του φλοιού του εγκεφάλου.
     Η (εγρήγορση προσευχής) αποτελεί μια από τις φυσικές ανθρώπινες καταστάσεις,που ως σήμερα απλώς δεν είχαν ανακαλυφθεί. Όπως έδειξαν τα πειράματα μας,όταν απουσιάζει η«εγρήγορση προσευχής»,τότε παραβιάζεται η αρμονία στον οργανισμό και εμφανίζονται αρρώστιες.Δεν είναι τυχαίο που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο:(να είστε σαν τα παιδιά και θα σωθείτε). Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η προσευχή είναι και ένα μέσο προστασίας της υγείας μας.
 
*Στη Γερμανία στο πανεπιστήμιο της πόλης Άαχεν εξακριβώθηκε ότι μετά τις εγχειρήσεις καρδίας οι περιπλοκές ήταν κατά 20-30% λιγότερες, αν κάποιοι προσεύχονταν για τους αρρώστους. Στο πείραμα συμμετείχαν 150 άτομα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: