ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΛΚΥΩΝ.




Καλήμερα,ὅλη μέρα.
Γιατί πρἀγματι ἧταν ὑπέροχη μέρα ή σημερινή,χαρά Θεού.
Ὁ οὑρανός ἧταν καταγάλανος καί ὁ πύρινος δίσκος τοῦ ἧλιου ἓλαμπε,φώτιζε καί ζωογονούσε ὅλο τόν Ἁττικό οὑρανό.
Σἐ κάποιους ὃμως αὑτό δέν εἶναι ἀρεστό.
Γι`αὐτό τόνοι χημικῶν κατάφεραν σέ λίγο χρόνο,τό ὑπέροχο γαλάζιο του οὑρανού νά το μεταμορφώσουν σέ καταθλιπτική ἀραιή συννεφιά,που μέχρι το απόγευμα θα καλύψει όλο το λεκανοπέδιο και μέχρι το βράδυ θα γίνει υγρασία.
Ἐχοντας τα μάτια μου όσο μπορῶ στραμμένα στον οὐρανό,παρατηρώ,καθημερινά δεκάδες αερόπλοια,μέρα και νύχτα να αδειάζουν το (πολύτιμο) φορτίο τους πάνω μας. Οι ευεργετικές ιδιότητες της ηλιακής ακτινοβολίας είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Ο Ιπποκράτης τη χρησιμοποιούσε συστηματικά.
Ο ήλιος όχι μόνο κάνει δυνατή τη ζωή, αλλά είναι η κεντρική οργανωτική δύναμή της, ασκώντας καθημερινές και εποχιακές επιδράσεις.
Το φως μπαίνει στο σώμα μέσω της οδού που οδηγεί στον υποθάλαμο αφού πρώτα μετατραπεί σε νευρικές ώσεις. Ο υποθάλαμος μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες στην επίφυση, έναν αδένα-κλειδί που συνδέει τον περιβαλλοντικό φωτισμό με την ορμονική μας παραγωγή. Η επίφυση παράγει τη μελατονίνη, την ορμόνη που με τη σειρά της σηματοδοτεί δραστηριότητες παντού στο ενδοκρινικό μας σύστημα μέσω της επίδρασής της στην υπόφυση και τον υποθάλαμο (τον συγκυβερνήτη του εγκεφάλου μας). Δεδομένης της αλληλεξαρτώμενης συνεργασίας μεταξύ επίφυσης – υποθαλάμου, τα δύο αυτά όργανα κάλλιστα μπορούν να περιγραφούν ως ισοδύναμοι ρυθμιστές του βιολογικού μας ρολογιού, μοιραζόμενα μία θέση στο κυβερνείο του ορμονικού μας σκάφους.
Τόσο ο φωτοευαίσθητος υποθάλαμος όσο και η φωτοευαίσθητη επίφυση παίζουν κεντρικό ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία και την αναπαραγωγική λειτουργία, και υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές στο μέγεθος και τη μορφολογία του ειδικού αυτού πυρήνα του υποθαλάμου μεταξύ γυναικών, ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων ανδρών. Στα αρσενικά τρωκτικά, πειραματική στέρηση φωτός προκαλεί έντονη συρρίκνωση των όρχεων και μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης σε επίπεδα σχεδόν ευνουχισμού. (Ἰσως η απάντηση σε αὐτους που αναρωτιούνται γιατί δεν αντιδρούμε σε ὅλα αὐτά που μας συμβαίνουν,γιατί έχουμε υπογεννητικότητα και τόσα άλλα).
Επίσης ο ἥλιος προλαβαίνει και θεραπεύει ασθένειες όπως η οστεοπόρωση, ο καρκίνος, η ψωρίαση, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η αρθρίτιδα. Πρόσφατα τεκμηριώθηκε ότι η βιταμίνη D προλαβαίνει και θεραπεύει διάφορες μορφές καρκίνου, βοηθά στη ρύθμιση σακχάρου και στη μείωση της ινσουλινοαντίστασης, στην υπέρταση, στα καρδιαγγειακά και ενισχύει πολύ το αμυντικό μας σύστημα. Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται με 26% αυξημένη συνολική θνησιμότητα (από όλες τις αιτίες)!
Το φαινόμενο αραίωσης της στοιβάδας του όζοντος, την τελευταία εικοσαετία, οδήγησε σε υπερπροστασία από τον ήλιο, με αποτέλεσμα εμφάνισης μυοσκελετικών προβλημάτων στον πληθυσμό.«Η έκθεση στον ήλιο χρειάζεται για την παραγωγή της βιταμίνης D και δυστυχώς στη χώρα μας, μολονότι έχουμε περίσσευμα ηλιακής ακτινοβολίας, έχουμε έλλειμμα βιταμίνης D. Διότι, τα τελευταία 20 χρόνια υπερβάλλαμε στην ήλιο-προστασία»Ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό εξακολουθεί να είναι η ηλιοθεραπεία, καθώς ο ήλιος θεραπεύει δερματικές ασθένειες, ενώ συμβάλλει στην παραγωγή της βιταμίνης D.
Μισούν το Φῶς ,απεχθάνονται τον Ἥλιο,ἁρέσκονται να εἴμαστε φοβισμένοι και καταθλιπτικοί,δεν χωρά ο νοῦς τους ὅτι το δικό μας Φῶς εἴναι πρωτίστως εσωτερικό καί τήν ἑνέργεια μας τη δίνει η Πηγή του Φωτός,που σύντομα θα συντρίψει και θα επαναφέρει στη τάξη,όλα τα πονηρά έργα τους.

«Ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε, ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε· τοῦτο γὰρ θέλημα Θεοῦ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ εἰς ὑμᾶς»